Jotta hankkimasi lääke tehoaisi mahdollisimman hyvin, neuvomme sinua lääkkeiden käytössä. Tarkistamme yhteisvaikutukset uuden lääkkeen ja aiemmin ostettujen lääkkeiden välillä.

Reseptilääkkeen voi hakea itse (potilasohje, Kela-kortti tai henkilötodistus mukaan). Jos asiamies noutaa lääkkeen puolestasi, anna hänelle mukaan Kela-korttisi ja/tai potilasohje.

Jos hoidat jatkuvasti toisen henkilön lääkeasioita, kannattaa tehdä valtakirja apteekkiin. Omat sähköiset reseptit ovat nähtävissä verkkopankkitunnuksilla (tai muu tunnistautuminen) www.kanta.fi.

Reseptien uusiminen

Sähköiset reseptit voit uusia lääkärikäynnin yhteydessä tai verkkopankkitunnuksillasi www.kanta.fi /omakanta  -sivujen kautta tai soittamalla terveydenhuollon yksikköösi. Myös apteekki voi välittää pyynnön uusimisesta, kun asioit henkilökohtaisesti apteekissa. Varaudu todistamaan henkilöllisyytesi. Reseptin uusimiseen toisen ihmisen puolesta tarvitset allekirjoitetun valtakirjan. Lääkäri käsittelee uusimispyynnön 1 – 8 vuorokauden kuluessa. Muista siis huolehtia ajoissa reseptiesi uusimisesta. Reseptissä jäljellä olevan määrän näkee lääkepakkauksen ohjelipussa olevasta merkinnästä tai kanta.fi -sivuilta.

reseptitietoa